Hitta motivation till att städa

Städning är en syssla som många tycker är riktigt tråkig, men gillar resultatet av det. Det känns ofta jobbigt att komma igång för att man tänker att det ska vara så himla jobbigt, men det går för det mesta snabbare än man trott när man väl gör det. Det hela handlar alltså brara om att hitta motivationen till att köra igång.

Till att börja med så kan bra musik hjälpa till väldigt mycket. Sätt på din bästa spellista och låt dig själv inte sitta ned. Om du då tvingar dig själv att ställa dig upp från första början så kommer du nog börja städa i brist på annat att göra.

Ibland kan motivationen komma av sig självt om man tittar i t.ex. inredningstidningar. Då ser man hur fint man kan ha det hemma och blir inspirerad. Ett annat ställe man kan titta på är hotellhemsidor. Man kan då få känslan av att man vill att det ska se ut som att man kliver in på ett hotell när man i själva verket kliver in genom ytterdörren.

En annan sak som kan göra att man blir taggad på att städa är om man köper nya rengöringsartiklar. Om man har valt ut sakerna genom att lukta på dem så kommer man vilja fylla sitt hem av den goda doften så snart som möjligt. Om du är en sådan person som gillar att köpa saker så kanske du kan hitta motivation i att köpa just städgrejer.