Njut av det lilla i vardagen

Alla kan njuta av vardagslyx, oavsett om det innebär att man checkar in på ett lyxhotell eller att man ligger hemma i sängen. Vad som är vardagslyx för dig beror helt på var man själv har satt ribban för vad som är lyx eller inte. Tycker du att det är lyxigt att köpa hem en god choklad eller en bukett blommor kan du njuta av vardagslyx betydligt oftare än om din nivå av vardagslyx innebär att du åker på en utlandsresa eller liknande.

Vardagslyx varje dag

Om du sänker nivån av vad vardagslyx innebär för dig kan du faktiskt få vardagslyx varje dag. Du ska såklart inte sänka denna nivå för mycket, speciellt inte i förhållande till dina förutsättningar, din situation och vardag – då finns risken för att allting blir vardagslyx vilket ju kommer leda till att det inte längre existerar. Men att inte ha alltför höga förväntningar på vardagen kan göra gott för alla!

Vet du om att du har en jobbig dag framför dig, där du exempelvis behöver göra grejer du är rädd för eller som går utanför din bekvämlighetszon? Då kan du planera in lite vardagslyx just den dagen. Då får du en liten morot att faktiskt genomföra de där grejerna som känns läskiga och sen kan du belöna dig själv med vardagslyx.

Exempel på vardagslyx

Vet du inte vad vardagslyx skulle kunna vara? Då kan vi ge dig några snabba tips här! Exempel på vardagslyx är att äta och laga din favoritmiddag, njuta av ett långt bad, gå och lägga dig i en nybäddad säng, se på en bra film eller ta ledigt från plugg och jobb under morgonen. Vad som är vardagslyx är helt enkelt upp till dig.