Ta tag i det

Nästan alla har saker på en lista över saker man inte är bekväm med att göra eller som man fasar för. Det kan vara att gå till tandläkaren, kolla upp den där leverfläcken, testa sin syreupptagningsförmåga med en syremätare från Quicktest.se, hoppa fallskärm, eller något annat. I stunden känns det bättre om du skjuter på det ett tag till, men i längden kommer du bara att bli mer om mer stressad ju längre du låter det vara.

Så, för att du ska kunna må så bra som möjligt och kunna njuta av all den lyx som du ger dig själv och andra måste du ta tag i sakerna på din lista. Det kommer inte att bli lättare ju längre du väntar, utan snarare tvärtom. Ju längre du väntar desto svårare och jobbigare kommer det bli.

Tänk på känslan efteråt

Låt inte rädslan och obekvämheten ta över känslan av stolthet och styrka efter att du har gjort något jobbigt. Det kan vara jobbigt att ta reda på hur din syreupptagning faktiskt är, att tänka sig att man ska hoppa från ett flygplan, eller att ligga i den där stolen hos tandläkaren. Men efteråt, när du har gjort det, då kommer det att kännas så otroligt bra.

Det är den känslan du behöver tänka på och motivera dig själv med när du står inför något jobbigt eller läskigt. Och glöm inte heller att det är ingen mening med att du väntar – det kommer bara bli svårare då. Så ta tag i det direkt och känn dig stolt över att du gjorde något du inte är bekväm med.