Vad är vardagslyx för dig?

Att lägga in stunder som är lite sådär extra lyxiga kan göra även den mest tråkiga dagen lite mer givande och rolig. Och det bästa är att det är du själv som bestämmer vad ditt vardagslyx ska vara för dig just idag. Det kan faktiskt vara något som du brukar göra ofta men som du i dag bestämmer dig för ska vara din vardagslyx istället för en vanlig punkt på din lista. Din inställning är grunden till allt. 

Så vad är egentligen vardagslyx för dig? Meningen med vardagslyx är ju att det ska passa in i din vardag och att du inte ska behöva uppoffra allt för mycket för att det ska ske. Beroende på vilken situation du befinner dig i kan det vara olika. Om du har barn kanske vardagslyx för dig är att beställa hem en ny lekmatta från Babyland till barnen så att du slipper sy ihop den gamla mattan varje gång den går sönder. Eller så kanske det handlar om att unna sig en filmkväll efter jobbet en onsdag, att avnjuta ett glas vin till lunchen på tisdag, eller planera in en spa kväll med bad och bastu på torsdag. 

Bara för dig själv

Den bästa vardagslyxen är den du ger till dig själv. Du kan ge hur många andra hur mycket vardagslyx som helst, men i grund och botten behöver även du vardagslyx lite då och då. För att du ska orka vara dig själv, en kompis, en son/dotter, en förälder, en arbetskollega och allt annat som du är behöver du ta dig tid för att göra sådant du tycker om. Och då inte bara på helgerna, utan det behöver få plats även i den hektiska vardagen.