Quick fix

Man får ofta höra att det inte finns några quick fixes, och så kan det vara om det handlar om ett stort problem som kräver en hållbar lösning. Men ibland finns det faktiskt problem som man kan lösa med en quick fix, och det är faktiskt helt okej. Allt behöver inte vara perfekt hela tiden, ibland räcker det med att saker och ting bara funkar.

En snabb lösning om du upplever problem med ditt hår kan till exempel vara att använda torrschampo – som du kan köpa här https://www.kicks.se/har/harstyling/torrschampo. Det kan vara en bra lösning om håret ser fettigt ut, eller för att sätta upp det i en knut om du inte har tid att tvätta det. 

Om du har svårt att hålla dig vaken kan en snabb lösning vara att dricka kaffe eller ta en tupplur. Om batteriet i din telefon tar slut och du behöver ringa ett samtal kan du använda en snabb lösning genom att låna någon annans telefon.

Det viktiga är att du inte förlitar dig på snabba lösningar hela tiden – de ska bara användas när de verkligen är nödvändiga. Hållbara lösningar och quick fixes är alltid bättre på lång sikt, men snabba lösningar kan vara till hjälp i nödfall.

Det negativa med quick fixes

Det som är negativt med en quick fix är att de vanligtvis inte är permanenta lösningar. Det betyder att problemet kan komma tillbaka efter ett tag och att du måste använda den snabba lösningen igen. Snabblösningar kan också vara ohälsosamma om de används för ofta – om du till exempel förlitar dig på kaffe för att hålla dig vaken hela tiden kan du sluta med sömnlöshet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *