Lyxa till frukosten

Att sitta ute i solen på morgonen en ledig dag slår nog nästan allt. Vad passar då bättre om inte en riktigt lyxig frukost? Det behöver egentligen inte vara så speciellt komplicerat, utan det räcker att man bara lagt lite mer energi på att göra sin frukost för att den ska smaka mycket godare.

Koka kaffe, gör fina mackor och häll upp en skål fil. Det behöver egentligen inte vara svårare än så. Vill man dock göra det hela maffigare så kan man alltid duka upp buffé likt en hotellfrukost. Man kan egentligen rent generellt fundera på vad man själv brukar ta av på en hotellfrukost och försöka efterlikna detta. Det kanske är dags att göra våfflor till frukost?

Ett annat tips på god frukost är att tänka mer engelsk stil. Gör exempelvis en äggröra och lite bacon. Äggröra behöver verkligen inte vara så tråkigt som det låter och brukar vara utan kan faktiskt bli en storfavorit om man gör den rätt. En god variant är att blanda i en gnutta grönsaksbuljong och en skvätt kalvfond i äggröran. Då får den väldigt fyllig och god smak.

Om man vill ställa fram en buffé så kan man ofta tro att man behöver ha så himla mycket hemma. Det brukar dock kännas lyxigt bara att ha det lilla man har i kylen framplockat så man kan äta av det utan att behöva öppna kylen hela tiden. Det man innan tyckte var lite kanske plötsligt kommer kännas mycket.